След преговорите е по-вероятно да произлезе ново служебно управление и нови

...
След преговорите е по-вероятно да произлезе ново служебно управление и нови
Коментари Харесай

Харалан Александров притеснен, тежка прогноза

" След договарянията е по-вероятно да произлезе ново служебно ръководство и нови избори. Процесът на разрушителните сили, които бяха отприщини и които доведоха до този блокаж и цикъл на крах, евентуално желаят известно време, с цел да бъдат възобновени. Нужно е механически повече време, с цел да бъде извървян този път ". 

Това разяснява пред БНР общественият антрополог Харалан Александров.
-->
Според него ще се промени съотношението в интерес на " Възраждане " по отношение на " Продължаваме промяната ": 

" Това доста ме тормози, че от ден на ден хора възприемат " Възраждане " като притежател на нормалността, до момента в който Политическа партия - като притежател на патология ".

За днешните договаряния сред ГЕРБ и Движение за права и свободи Александров означи, че се вижда, че договарянията се водят от политици. Според него е допустимо да има договорка. Освен договорянето, стои и прекарването и отговорността пред хората, които са ги излъчили в тези функции, добави той.

" Ако настроението сега е на чувство за доста дълбока рецесия и невъзможност и с императивна нужда от някакво парламентарно ръководство, вероятно не е толкоз невъобразим разновидността за 6-месечно ръководство с доста необятна поддръжка. Не виждам проблем да бъде подкрепена, в това число от част от депутатите на Демократична България, Политическа партия, за какво не и на " Възраждане ".

По думите му обстановката е такава, че политическите фигури и водачи ще завоюват от колаборация. Изчерпа се разрушителната сила на опълчването, счита общественият антрополог. 

План " А " не изглеждаше изначално, че е жертван на крах, разяснява още той. Според него от " Демократична България " са заели рационалната позиция на въздържан участник. 

" Ситуацията беше трансформирана - от обстановка на тежък спор към педагогическа обстановка, която би трябвало да бъде маскирана като договаряния, тъй като нямаме равностойни участници. Това е като да тръгнеш да играеш комплициран танц с човек, който в никакъв случай не е танцувал и ти би трябвало да го учиш в придвижване. Борисов беше в ролята на педагога, който едвам сдържа откровените си усеща на шок от положението, в което заварва своя възпитаник, само че се пробва да следва положителната процедура - да го вразумява, наставлява, поучава и в същото време да се прави, че ученикът е внятен, което е доста тежко, изключително в случай че ученикът си ненавижда учителя. /.../ Изглеждаше по този начин като че ли единият танцува по разпоредбите и се пробва да научи и другия, а другият се мята по всички страни, спъва се, тръшка се. В последна сметка чувството е, че Борисов омете с тях залата за танци, че ги размяташе като парцал, което не е по този начин ". 

Според него част от водачеството в ГЕРБ са вярвали, че може да изберат един от двата разновидността - да създадат нещо като коалиция или да предложат експертно държавно управление. 

ПП-ДБ избраха най-разрушителния вид - направиха си политически кабинет, който явно е недопустим, изрече мнението си Харалан Александров. Според него това деяние е имало за цел да взриви договарянията. Каква е повода и дали е било целеустремено - е мъчно да се реши, сподели той.

И акцентира също, че ПП не е политическо събитие. " Това си е стартъп, който вижда голяма бизнес опция на територията на политиката ", счита общественият антрополог и акцентира, че няма неприятно, че е бизнес план, само че не би трябвало да се бърка бизнеса с политиката: 

" На Политическа партия не им пука. Дошли са тук, с цел да създадат един бизнес, да изкарат едни бързи пари. Започнаха - тяхната капиталова стратегия просто беше направена, само че бизнес проектът беше пресечен, тъй като бяха свалено от власт. Имат да си го довършат. До 30% са го осъществими, желаят си останалите 70. Затова е едно от вероятните пояснения за какво бутат напред хора, които са тежко дискредитирани, отпред с Асен Василев ".

Според него занапред ще би трябвало да се минимизират вредите от това, което се е случило.

Силата на ГЕРБ е в регионалните градове и по-малките обитаеми места, означи Харалан Александров. Той не счита обаче, че е добра концепция да се отхвърлят от огромните градове. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР